Pulchne naleśniki z nietypowym dodatkiem podbije serce każdego, kto je spróbuje. Poznaj przepis, dzięki któremu naleśniki nabiorą jeszcze lepszego wyrazu.
Puszyste niczym chmurka naleśniki z nutellą rozpływającą się w ich wnętrzu. Ten przepis pokocha każdy, a zwłaszcza dzieci. To rewelacyjny pomysł na podwieczorek lub słodki deser. Jak je zrobić? Sprawdź przepis, który znajduje się poniżej.
Pulchne naleśniki z nietypowym dodatkiem – przepis
Składniki:
» 2 szklanki mąki pszennej
» 1 jajko
» 300 ml mleka
» 3 łyżki masła (roztopionego) lub oleju
» 2 łyżeczki proszku do pieczenia
» 2 łyżki cukru białego
» Nutella
Przygotowanie:
Na papierze do pieczenia zrób małe okrągłe placuszki z nutelli i włóż je do zamrażarki. Do miski wsyp mąkę pszenną, dodaj jajko, mleko, cukier, proszek do pieczenia i roztopione masło. Zmiksuj całość na gładką masę, a potem nagrzej patelnię i połóż cienką warstwę ciasta. Na tę warstwę połóż zamrożony placek nutelli i polej drugą warstwę ciasta. I gotowe, smacznego!