REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaSmażenie jajka sadzonego. Kiedy należy je posolić?

Smażenie jajka sadzonego. Kiedy należy je posolić?

Fot. Pixabay.com

Jednym z kroków przyrządzania idealnego jajka sadzonego jest jego posolenie. Warto jednak wiedzieć, w którym momencie należy to zrobić – w przeciwnym wypadku nasze starania na nic się nie zdadzą.

REKLAMA

Smażenie jajek sadzonych wymaga odpowiedniego ich posolenia. Kluczowe jest jednak to, aby zrobić to dopiero na samym końcu. Jeśli posolimy jajko w trakcie smażenia, na płynnym żółtku pojawią się brzydkie plamy.

To samo dotyczy pieprzu. Podobnie jak w przypadku soli, pieprzymy jajko sadzone pod sam koniec smażenia. Dzięki temu możemy być pewni, że w efekcie uzyskamy pyszny posiłek.

Stosując tę jedną zasadę, możemy być niemal przekonani, że jajko sadzone wyjdzie nam idealnie. Istotny jest również wybór odpowiednich jajek czy tłuszczu, na którym będą one przygotowywane.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA