Domowe frytki to przekąska uwielbiana przez wszystkich. W internecie można znaleźć bardzo dużo przepisów, dlatego często nie wiemy z którego skorzystać. Wielu z nas nie ma pojęcia podczas ich przygotowywania, że trzeba dodać jeden składnik. Może on całkowicie zmienić smak na lepszy. Sprawdźcie, o jaki składnik chodzi!
Smaczne i rewelacyjnie przyrządzone, domowe frytki smakują lepiej niż te z restauracji. Okazuje się, że w trakcie smażenia trzeba pamiętać o ważnym składniku, bo to właśnie dzięki niemu frytki będą przepyszne i chrupiące.
Domowe frytki – wystarczy ten jeden składnik, a będą niezwykle chrupiące!
Sekretnym składnikiem jest…łyżka cukru.
Wybierz kilka ziemniaków, a następnie je umyj. Obierz ze skórki i pokrój na cienkie frytki. Pokrojone ziemniaki przełóż do miski z zimną wodą i dosyp do nich łyżkę cukru, następnie całość wymieszaj dokładnie i odstaw na 20 minut. Po tym czasie możesz smażyć.
Ten składnik sprawia, że każdy przepis na frytki uda się każdemu. Po wyjęciu z oleju będą rozpływać się w ustach i chrupać!
Jesteś smakoszem ziemniaków? To zobacz też przepis na ziemniaki do obiadu – chrupiące i aromatyczne!