REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaStrzelczyk dodaje to zamiast bułki. Mielone są sto razy lepsze

Strzelczyk dodaje to zamiast bułki. Mielone są sto razy lepsze

Strzelczyk dodaje to zamiast bułki
fot. Pixabay

Strzelczyk dodaje to zamiast bułki. Mielone dzięki temu są niesamowicie puszyste, wilgotne i apetyczne. To rewelacyjny trik.

REKLAMA

Kotlety mielone to danie obiadowe, które jest klasykiem w polskiej kuchni. Tomasz Strzelczyk dodaje do mięsa zupełnie inny składnik od bułki tartej. Zwraca też uwagę na kluczowy element podczas przygotowywania kotletów. O co chodzi? Sprawdź i wypróbuj.

Strzelczyk dodaje to zamiast bułki. Smak mielonych to prawdziwa petarda

Tomasz Strzelczyk dodaje namoczone mlekiem płatki owsiane zamiast bułki. Dodaje też, że warto pomieszać mięso ze zmielonym boczkiem, najlepiej bardzo tłustym. To wszystko sprawi, że kotlety po usmażeniu będą niesamowicie aromatyczne, soczyste i mięciutkie. Idealne do tłuczonych ziemniaków z zasmażonymi buraczkami. Wypróbuj tego sposobu, a nie pożałujesz.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA