Strzelczyk dodaje to zamiast bułki. Mielone dzięki temu są niesamowicie puszyste, wilgotne i apetyczne. To rewelacyjny trik.
Kotlety mielone to danie obiadowe, które jest klasykiem w polskiej kuchni. Tomasz Strzelczyk dodaje do mięsa zupełnie inny składnik od bułki tartej. Zwraca też uwagę na kluczowy element podczas przygotowywania kotletów. O co chodzi? Sprawdź i wypróbuj.
Strzelczyk dodaje to zamiast bułki. Smak mielonych to prawdziwa petarda
Tomasz Strzelczyk dodaje namoczone mlekiem płatki owsiane zamiast bułki. Dodaje też, że warto pomieszać mięso ze zmielonym boczkiem, najlepiej bardzo tłustym. To wszystko sprawi, że kotlety po usmażeniu będą niesamowicie aromatyczne, soczyste i mięciutkie. Idealne do tłuczonych ziemniaków z zasmażonymi buraczkami. Wypróbuj tego sposobu, a nie pożałujesz.