Trik na najlepszą jajecznicę ujawniony! Jajecznica to pyszne danie szczególnie na śniadanie. Aby wyszła obłędna w smaku, wystarczy, że zastosujesz ten rewelacyjny patent.
Na śniadanie często jemy jajecznicę z dodatkami, np. z boczkiem, pieczarkami, pomidorkami, szczypiorkiem. Aby była puszysta, lekka i kremowa, wystarczy zastosować pewien prosty i efektowny trik. Dzięki niemu smak jajecznicy nabierze nowego znaczenia.
Trik na najlepszą jajecznicę. Będziesz zaskoczony jej smakiem
Dodaj 1 łyżkę mleka na 1 jajko oraz krótko wymieszaj widelcem. Mleko nada puszystości i lekkości, po usmażeniu będzie bardzo kremowa i delikatna. Idealnie smakuje, kiedy smażona będzie na wędzonym boczku z dodatkiem pomidorków koktajlowych. Na koniec posyp szczypiorkiem.
Pamiętaj, aby smażyć jajecznicę na średnim ogniu, żeby nie była sucha! Wypróbuj tego sposobu, a na pewno nie pożałujesz.