Upiecz parówki w ten sposób, a zaskoczysz każdego kto ich spróbuje. Mają niezwykle pyszny smak, dlatego zasmakują zwłaszcza dzieciom. Poznaj przepis.
Przepis na pieczone parówki pochodzi jeszcze z czasów PRL-u. To właśnie w ten sposób podawały je kiedyś nasze babcie. Ich smak jest rewelacyjny, a w dodatku przygotujesz je ekspresowo. Idealne na śniadanie lub podwieczorek czy też kolację.
Upiecz parówki w ten sposób, a będziesz zaskoczony ich smakiem
Składniki:
» 6 parówek
» 100 g sera żółtego
» 6 plastrów boczku wędzonego
» odrobina szczypiorku
» 1 ogórek kiszony
Przygotowanie:
Ser zetrzyj na tarce o średnich oczkach, następnie natnij wzdłuż delikatnie parówki. Włóż ser do środka i poukładaj w naczyniu żaroodpornym. Ogórka pokrój drobno i włóż do parówek. Plastry boczku pokrój w cienkie paseczki i posyp parówki. Wstaw do piekarnika na 20-25 minut w temperaturze 180 stopni.
Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ulubionymi dodatkami, a na wierzch posyp parówki szczypiorkiem. Smacznego!