Wlej to do rosołu i zagotuj, a nie pożałujesz – będzie niezwykle klarowny i pyszny. O tym sposobie mało kto wie, dlatego koniecznie go wypróbuj.
Rosół to królowa wśród zup, ponieważ to na jej bazie zazwyczaj powstają ich inne smaki. Najczęściej podajemy go z makaronem, a niektórzy podają go z ziemniakami. Aby był niezwykle klarowny i pyszny wystarczy zastosować rewelacyjny patent, o którym mało kto wie.
Wlej to do rosołu i zagotuj. Efekt zaskakuje
Aby rosół nie był mętny wystarczy wrzucić do niego kilka kostek lodu, a następnie zagotować przez kilka sekund i zmniejszyć temperaturę, by tylko delikatnie się gotował. Ten trik zwany jest „hartowaniem”. Dzięki niemu mętny rosół odejdzie w niepamięć. A wszystko to dzięki obniżeniu temperatury przez kostki lodu. Rosół będzie aromatyczny i niezwykle klarowny.
Jeśli nie masz zamrożonych kostek lodu, możesz użyć 1 szklanki bardzo zimnej wody z lodówki.