Wrzucam ten owoc do spaghetti i mam niesamowite danie, które zachwyca smakiem każdego. Ten przepis to prawdziwa bomba smakowa. O jaki owoc chodzi i dlaczego warto go dawać do sosu z mięsem? Koniecznie sprawdź i wypróbuj!
Ananas w spaghetti? Tak! I może na pierwszy rzut oka brzmi nieco dziwnie, to właśnie ten soczysty, słodki owoc nadaje całej potrawie wyjątkowego, słodko-słonego smaku. Takie połączenie nadaje zupełnie innego charakteru. Cała moja rodzina była zaskoczona smakiem, do tego stopnia, że wszyscy prosili o dokładkę. Pomidory mają kwaskowaty smak, a ananas jest słodki, więc idealnie oba te składniki się równoważą. Poznaj przepis i zaskocz smakiem każdego.
Spaghetti z ananasem – przepyszna kombinacja smaków. Przepis.
Składniki:
» 300 g mięsa mielonego
» 200 g ananasa z puszki
» 1 cebula
» 2 ząbki czosnku
» 200 ml sosu do spaghetti
» 2 łyżki oleju
» garść startego parmezanu
» sól i pieprz do smaku
» makaron spaghetti
Przygotowanie:
Mięso podsmaż na patelni z dodatkiem oleju, następnie dodaj posiekaną cebulę i czosnek. Smaż chwilę i dodaj sól z pieprzem, a potem przykryj na 10 minut. Gdy mięso będzie usmażone, dodaj sos do spaghetti i pokrojonego w drobną kostkę ananasa. Duś kolejne 10 minut, a w tym czasie ugotuj makaron w osolonej wodzie. Podawaj z posypanym parmezanem, smacznego!