Jajecznica jest niewątpliwie jednym z najbardziej ulubionych pomysłów Polaków na pyszne i pożywne śniadanie. Poniższa propozycja z dodatkiem kukurydzy jest jeszcze ciekawsza!
Jajecznica jest znakomitym źródłem białka i energii, która przydaje się na cały dzień. Przygotowując to danie według poniższego przepisu możemy zyskać zupełnie innowacyjny pomysł.
Składniki:
2 jajka
garść odsączonej kukurydzy z puszki
natka pietruszki lub koperek
ostra papryka lub chili
łyżka masło
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Kukurydzę odsączamy z zalewy, a następnie wrzucamy ją na rozgrzaną patelnię z masłem i smażymy przez 5 minut. Następnie wlewamy rozbite i wymieszane jajka, po czym energicznie zaczynamy mieszać. W międzyczasie doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką i ziołami.