REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZ 1 składnikiem biszkopt wygląda i smakuje zjawiskowo. Oczaruje każdego

Z 1 składnikiem biszkopt wygląda i smakuje zjawiskowo. Oczaruje każdego

różowy biszkopt
fot. screen Youtube / @user-up2bq6jk3k

Różowy biszkopt to pionierskie rozwiązanie dla ludzi, którzy lubią podawać efektowne desery dla gości czy rodziny. Zwykły biszkopt można przefarbować w bardzo łatwy sposób. Wystarczy wsypać do surowego ciasta kisiel żurawinowy. Biszkopt po upieczeniu będzie obłędnie różowy i wpadnie w oko wszystkim. Natomiast wszelkie ciasta przekładane i torty będą wyglądać spektakularnie i pysznie smakować.

REKLAMA

Cieszy oko i podniebienie. Wyjątkowy biszkopt z kisielem zrobisz z łatwością

Prosty przepis na efektywny wypiek jest na wyciągnięcie ręki. Biszkopt to podstawa tortu, jak i wielu ciast z kremami czy galaretkami. Zaskocz wszystkich odmienionym biszkoptem w wyrazistej tonacji, a zabierzesz same pochwały. Każdy będzie chciał wiedzieć, jak udało ci się osiągnąć taki efekt – zarówno wizualny, jak i smakowy.

Biszkopt w tej wersji z kisielem smakuje nadzwyczaj dobrze. Robi się go szybko i łatwo. Chwila ubijania, trochę mieszania i ciasto można przelać do formy, a potem upiec w piekarniku przez określony czas i w odpowiedniej temperaturze. Odpowiedni dobór produktów na ciasto to jedno, a znajomość cukierniczych trików związanych z tym wypiekiem to drugie. Gdy wyjmiesz go z pieca i upuścisz blaszkę, wtedy ciasto nie opadnie.

Przepis na różowy biszkopt z dodatkiem kisielu

Lista składników:
2 łyżki mąki,
1 kisiel o smaku żurawinowym,
3 jajka,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki cukru.

REKLAMA

Wykonanie:
Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno, a potem sukcesywnie miksujemy je z cukrem. Do utrwalonej piany dodajemy żółtka – jedno po drugim i cały czas mieszany robotem.

Dokładamy przesianą mąkę połączoną z kisielem i proszkiem do pieczenia, lekko mieszamy i powstałą masę wylewamy do blaszki (wcześniej wkładamy ją papierem do pieczenia). Pieczemy biszkopt w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. pół godziny.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Justyna
Absolwentka Dietetyki, a obecnie redaktorka w serwisie ShareInfo.pl. Prywatnie miłośniczka zdrowej kuchni i aktywnego trybu życia. Uwielbiam odkrywać tajniki gotowania, interesuje się zwierzętami, ziołolecznictwem i ogrodnictwem. Na swojej działce uprawiam różne gatunki warzyw i owoców. Tworzenie artykułów z różnych dziedzin to moje hobby i z chęcią się tym zajmuję.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA