REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZalej tym gołąbki i upiecz. Tak pysznych jeszcze nie jadłeś

Zalej tym gołąbki i upiecz. Tak pysznych jeszcze nie jadłeś

Zalej tym gołąbki
YouTube screen | Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA

Zalej tym gołąbki i upiecz w piekarniku, a ich smak będzie o niebo lepszy. To rewelacyjny patent, o którym wiedzą przeważnie szefowie kuchni.

REKLAMA

Gołąbki to przepyszne i popularne danie kuchni polskiej. Składają się z mięsa mielonego, ryżu, cebuli i przypraw, które zawija się w liście kapusty. Najczęściej gotuje się je w wodzie i podaje w sosie pomidorowym. Jednak mało kto wie, że można je zrobić nieco inaczej, a będą jeszcze lepsze w smaku. Poznaj rewelacyjny trik.

Zalej tym gołąbki i upiecz w piekarniku. Genialny patent

Po zawinięciu farszu w liście kapusty, zamiast je gotować wybierz wersję pieczoną. Wtedy zalej je gęstą śmietaną z koncentratem pomidorowym. Jeśli chodzi o ilość to wystarczy jedno większe opakowanie + dwa duże koncentraty. Ta mieszanka nada kapuście tak pysznego smaku, że z pewnością będziesz robić je w ten sposób bardzo często. Upiecz je do miękkości, a pod koniec możesz ustawić funkcję grill, by skórka się przypiekła.

Sprawdź też pyszny przepis na gołąbki z kapusty pekińskiej, o którym pisaliśmy tutaj.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA