Zetrzyj kapustę na tarce, a przekonasz się jak pyszne danie możesz przygotować. Poznaj obłędny przepis, który pokocha każdy.
Czy kiedykolwiek jadłeś kotlety z kapusty i jajek? To niesamowity smak, który zastąpi klasyczne mięso mielone. Idealne na obiad i bardzo szybkie w wykonaniu. Przepis znajduje się poniżej.
Zetrzyj kapustę na tarce, a efekty będą niesamowite. Przepis.
Składniki:
» 1 średnia kapusta
» 2 cebule
» 4 jajka + 1 jajko
» pół szklanki parmezanu
» 2 szklanki bułki tartej
» sól, czarny pieprz
» olej roślinny
Przygotowanie:
Kapustę przekrój na pół i zetrzyj na tarce o najdrobniejszych oczkach. Cebulę posiekaj bardzo drobno, następnie podsmaż na patelni. 4 jajka ugotuj na twardo, a potem posiekaj i dodaj do kapusty wraz z podsmażoną cebulą. Dodaj surowe jajko, sól, pieprz, a potem wymieszaj całość.
Formuj kotleciki, a potem maczaj w bułce tartej i smaż na patelni z odrobiną oleju do zarumienienia. Smacznego!