Lekki i aksamitny sernik, który nie opada. Mało kto zdaje sobie sprawę z tego, że jedynym kluczem do jego uzyskania jest jeden składnik.
Sernik to jedno z najbardziej pysznych i lubianych ciast na świecie. Jest słodki, kremowy i aksamitny, dlatego świetnie pasuje na różne okazje. Jednak wielu z nas zmaga się z częstym problemem – sernik opada, nie jest pulchny i traci wygląd. Co zrobić, by uniknąć tego problemu? Sprawdź!
Lekki i aksamitny sernik, który nie opada. Pamiętaj o tym składniku
Okazuje się, że jedynym skutecznymi i kluczowym składnikiem jest ser zmiękczony, nazywany twarogiem homogenizowanym. To najlepszy składnik, który nada sernikowi lekkości i puszystości i sprawi, że nie opadnie. W odróżnieniu od tradycyjnego twarogu, ser homogenizowany jest miękki i aksamitny w konsystencji. A to znacznie ułatwia połączenie z innymi składnikami. Dzięki temu masa będzie jednolita, a sernik nie opada i nie traci swojego puszystego charakteru.
Warto o tym pamiętać i następnym przygotować sernik w ten sposób. Wystarczy zamienić twaróg na ser homogenizowany.