Dodaj ten składnik do bezy, a wyjdzie idealna – nie opadnie i będzie chrupiąca. Poznaj genialny patent i koniecznie zastosuj.
Beza to coś co uwielbia prawie każdy z nas. Podaje się ją głównie z kwaśnymi owocami. Przepysznie smakuje z marakują, porzeczkami czy też owocami takimi jak truskawki i borówki. Jednak jej wykonanie okazuje się być nie tak banalne jak nam się wydaje. Często opada szybko po wyjęciu z piekarnika, a jej struktura nie jest chrupiąca. Okazuje się, że jest na to świetny patent.
Dodaj ten składnik do bezy. Wyjdzie idealna
Do ubitych białek dodaj ocet oraz trochę mąki ziemniaczanej – zapewni to strukturę bezie oraz nada chrupkości. Ważne jest także to, w jakiej temperaturze pieczemy bezę. Musi być to 150 stopni z dodatkiem włączonego programu termoobiegu. Dokładny przepis na bezę znajdziesz tutaj. Pamiętaj o dodaniu tych dwóch składników i pokojowej temperaturze białek.
Dzięki tym wskazówkom beza wyjdzie perfekcyjna! Smacznego!