Wrzucam do sałatki Colesław 1 dziwny składnik i odmieniam jej smak na lepszy. Kiedy poczęstowałam nią moich gości, od razu chcieli przepis.
Colesław to popularna surówka, którą dodajemy do obiadu, zazwyczaj do dań mięsnych. Zawiera składniki, które zazwyczaj są łatwo dostępne – kapusty białej, marchewki, majonezu i przypraw. Ale można ją urozmaicić i sprawić, że będzie jeszcze bardziej przepyszna w smaku. Wystarczy dodać do niej 1 składnik, który może budzić u niektórych osób lekkie zdziwienie. Warto jednak czasem przełamywać schematy i próbować urozmaicać dania.
Wrzucam do sałatki Colesław 1 dziwny składnik. Moi goście oszaleli na jej punkcie
Sekretnym składnikiem są prażone pestki dyni. Są idealnym dodatkiem i zapewniają sałatce wspaniałą chrupkość, łagodny orzechowy smak. Wystarczy uprażyć je w piekarniku, a przedtem można doprawić je przyprawami – solą, czerwoną papryką, czosnkiem suszonym. Dzięki temu Colesław nabierze nowego charakteru. Wypróbuj ten sposób z przepisem na sałatkę, który znajduje się w tym artykule. Koniecznie zapamiętaj o pestkach dyni, smacznego!