Dodaję to do sernika zamiast budyniu i efekty zwaliły mnie z nóg. Konsystencja i smak – perfekcyjne. Poznaj genialny trik.
Sernik to jeden z najbardziej lubianych deserów. Często pieczemy go z okazji świąt, ale nie tylko. Wiele osób dodaje do masy serowej budyń, ale ja odkryłam niesamowity i o wiele lepszy zamiennik. I przynosi to obłędne rezultaty.
Dodaję to do sernika zamiast budyniu. Genialny trik
Czasami niewielka zmiana przynosi zaskakujące rezultaty. Tak właśnie było w moim przypadku. Postanowiłam zastąpić budyń czymś zupełnie innym w serniku. Efekty były tak zdumiewające, że postanowiłam podzielić się tym patentem.
Chyba każdy uwielbia sernik – kremowa warstwa sera, delikatna konsystencja – to połączenie sprawia, że trudno mu się oprzeć. Kiedy skończył mi się budyń, nie pobiegłam od razu do sklepu, tylko zajrzałam do lodówki i przejrzałam zapasy. w moje ręce wpadł jogurt grecki, którego używam do mizerii. Dlaczego akurat jogurt? Okazało się, że to prawdziwy strzał w dziesiątkę. Po upieczeniu był tak jedwabisty, kremowy i aromatyczny, że rozpływał się w ustach. Idealnie sprawdzi się ten sposób w przypadku sernika nowojorskiego – kwaśny aromat to najlepsze połączenie.
Najlepszy przepis na sernik nowojorski znajdziesz tutaj. Pamiętaj o zamianie budyniu na jogurt grecki. Smacznego!