REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaCodziennie muszę robić te parówki na kolację. Inaczej rodzina nie daje mi...

Codziennie muszę robić te parówki na kolację. Inaczej rodzina nie daje mi spokoju

faszerowane parówki z piekarnika
fot. screen Youtube / Obżarciuch

Szukasz idealnej receptury na kolację? Właśnie ją znalazłeś. Ty i twoja rodzina pokochacie parówki w tej odsłonie i niewykluczone, że będziecie chcieli jeść je każdego dnia. Sprawdź, jak przyrządza się ten oryginalny specjał. Składników jest naprawdę mało, a instrukcja nie wymaga prawie żadnych umiejętności kulinarnych. Jeszcze jeden atut to czas – wystarczy kilka chwil i możesz podawać kolację na stół.

REKLAMA

Na kolację nie zjesz nic lepszego

Niedawno postanowiłam sprawić bliskim smaczną niespodziankę i zaserwowałam na kolację parówki z piekarnika. Nie sądziłam, że potrawa aż tak przypadnie im do gustu. W kilka minut naczynie było puste, a rodzina domaga się takiego posiłku od poniedziałku do niedzieli.

Nic dziwnego, to ciekawy patent na kolację. Jeśli chcesz przekonać się, jak smakują parówki w tej wersji, koniecznie sprawdź przepis. Zanim jednak udasz się na zakupy, pamiętaj, aby wybrać parówki wysokiej jakości, w których sporo jest mięsa. Przyszykuj jeszcze paprykę, kilka ogórków konserwowych i żółty ser. Masz już wszystko? W takim razie możesz zaczynać. To naprawdę nic trudnego, a czas przygotowania potrawy zajmuje dosłownie kilka chwil.

Przepis na faszerowane parówki z piekarnika

Składniki:
» parówki – 10 sztuk
» papryka – 1 sztuka
» ogórki konserwowe – 5 sztuk
» ser żółty w kawałku – około 150 g

REKLAMA

Opis przygotowania:
Na początku myjemy paprykę, a potem kroimy ją w kosteczkę. Podobnie traktujemy ogórki. Ser ścieramy na tarce o większych oczkach. Wszystkie produkty przekładamy do naczynia i mieszamy. Parówki nacinamy wzdłuż – od początku końca.

Nadzienie jarzynowo-serowe wciskamy po kolei do naciętej wędliny, a potem wszystkie sztuki wkładamy do formy żaroodpornej i wstawiamy ją do piekarnika. Danie pieczemy przez około 20 minut w temperaturze 180°C. Wyjmujemy, odrobinę studzimy i podajemy. Smacznego.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Justyna
Absolwentka Dietetyki, a obecnie redaktorka w serwisie ShareInfo.pl. Prywatnie miłośniczka zdrowej kuchni i aktywnego trybu życia. Uwielbiam odkrywać tajniki gotowania, interesuje się zwierzętami, ziołolecznictwem i ogrodnictwem. Na swojej działce uprawiam różne gatunki warzyw i owoców. Tworzenie artykułów z różnych dziedzin to moje hobby i z chęcią się tym zajmuję.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA