
Tosty – chyba każdy jadł je przynajmniej raz. To chrupiące kanapki z szynką i serem, choć niektórzy modyfikują ich skład poprzez różne kombinacje. Ale mało kto zna tajną sztuczkę, którą stosują szefowie kuchni. Na czym ona polega? Sprawdź.
Zrób to, a tosty będą smakować obłędnie
Cały trik polega na dodaniu „dodatkowego sera”, ale nie do wewnątrz, a na zewnątrz tosta, aby podczas zapiekania wytworzyć serową, chrupką warstwę. Jest to niezwykle smaczna wersja, zwłaszcza dla prawdziwych smakoszy serowych. Żeby zastosować tę sztuczkę, musimy mieć ser twardy, nie topiony, który dodaje się do środka ponieważ nie uzyskamy wtedy idealnej chrupkości.
Przygotuj środek tostów tak jak lubisz – ser, pomidor, szynka – a potem zamknij je i na sam wierzch nałóż kilka plasterków twardego sera np. królewskiego. Zapiekaj do momentu, aż warstwa zrobi się chrupiąca i złocista.