REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaKotlety schabowe w panierce czosnkowej - soczyste i chrupiące. Przepis

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej – soczyste i chrupiące. Przepis

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej jest świetnym pomysłem na szybki obiad. Ta panierka zasmakuje każdemu, dlatego warto wypróbować tego przepisu.

REKLAMA

Schabowe najczęściej podawane z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką. Panierka jest najlepszym elementem w tym dlatego dziś prezentujemy świetny przepis na panierkę czosnkową. Sprawdź i wypróbuj!

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej – tak pyszne, że trzeba ich spróbować

Składniki:

» 4 plastry schabu
» 2 jajka
» 2 ząbki czosnku
» sól, pieprz
» 5 łyżek mleka
» 2 łyżki mąki
» 1 szklanka bułki tartej

Przygotowanie:

Schab dokładnie rozbij tłuczkiem, następnie odstaw. Do miski wbij jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, mąkę, a potem zmiksuj. Włóż do jajka plastry schabu i odstaw na 20 minut.

Po tym czasie wysyp bułkę tartą na talerz, następnie panieruj w niej schab. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.

Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami, koperkiem oraz surówką, którą najbardziej lubisz. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA