Kotlety schabowe w panierce czosnkowej – soczyste i chrupiące. Przepis

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej jest świetnym pomysłem na szybki obiad. Ta panierka zasmakuje każdemu, dlatego warto wypróbować tego przepisu.

REKLAMA

Schabowe najczęściej podawane z młodymi ziemniakami i ulubioną surówką. Panierka jest najlepszym elementem w tym dlatego dziś prezentujemy świetny przepis na panierkę czosnkową. Sprawdź i wypróbuj!

Kotlety schabowe w panierce czosnkowej – tak pyszne, że trzeba ich spróbować

Składniki:

» 4 plastry schabu
» 2 jajka
» 2 ząbki czosnku
» sól, pieprz
» 5 łyżek mleka
» 2 łyżki mąki
» 1 szklanka bułki tartej

REKLAMA

Przygotowanie:

Schab dokładnie rozbij tłuczkiem, następnie odstaw. Do miski wbij jajka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz, mąkę, a potem zmiksuj. Włóż do jajka plastry schabu i odstaw na 20 minut.

Po tym czasie wysyp bułkę tartą na talerz, następnie panieruj w niej schab. Smaż na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju rzepakowego.

REKLAMA

Gotowe kotlety podawaj z ziemniakami, koperkiem oraz surówką, którą najbardziej lubisz. Smacznego!

Podziel się: