Dodaj ten składnik do mielonych, a będą niezwykle aromatyczne i zupełnie inne niż dotychczas w smaku. Twoi bliscy będą zachwyceni!
Kotlety mielone to przepyszny klasyk polskiej kuchni zaraz po schabowych. Ich nieodłącznym elementem są ziemniaczki i buraczki. Ale to ich smak najbardziej podkreśla całość dania. Aby były soczyste i jeszcze bardziej aromatyczne, warto dodać do nich pewien sekretny składnik. Sprawdź i wypróbuj.
Dodaj ten składnik do mielonych – tak pysznych jeszcze nie jadłeś
Dodaj do mięsa mielonego starte i lekko podsmażone pieczarki. Ich aromat sprawi, że kotlety po usmażeniu będą rewelacyjne w smaku. Pieczarki mają w sobie wodę, dlatego kotlety stają się bardzo soczyste i pulchne. Na pół kilograma mięsa dodaj 4-5 pieczarek.
Wystarczy zetrzeć je na tarce o średnich oczkach i podsmażyć na patelni z dodatkiem odrobiny masła. Pamiętaj jednak, by nie smażyć ich zbyt długo, by nie wyparowała z nich cała woda.
Smacznego!