REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaFaszerowana kapusta pekińska. Inni błagają o ten przepis

Faszerowana kapusta pekińska. Inni błagają o ten przepis

Faszerowana kapusta pekińska
YouTube screen | nutzlichesmenu

Faszerowana kapusta pekińska zrobi prawdziwą furorę jako przystawka na domowej imprezie i nie tylko. Poznaj obłędny przepis. 

REKLAMA

Czy słyszałeś kiedykolwiek o kapuście pekińskiej w wersji faszerowanej? Jeśli nie to koniecznie wypróbuj, bo smak jest nie do opisania. Jest to nie tylko pyszna przekąska, ale także idealny pomysł na zdrową kolację. Przepis znajdziesz poniżej.

Faszerowana kapusta pekińska. Poznaj przepis

Składniki:

» 1 kapusta pekińska
» 200 g serka twarogowego
» 40 g śmietany gęstej
» 60 g oliwek z cytryną
» 40 g czerwonej papryki
» 1 żółta papryka
» 100 g łososia wędzonego lub kurczaka
» sól i pieprz do smaku

Przygotowanie:

Kapustę umyj i przekrój ją na pół. Do miski wrzuć serek i śmietanę, następnie dodaj posiekaną paprykę żółtą, czerwoną, oliwki z cytryną oraz łososia wędzonego. Dopraw solą, pieprzem, a potem wymieszaj.

Kapustę rozłóż na blacie tak aby trzymały się tylko na twardej końcówce. Posmaruj każdy liść masą twarogową, a potem delikatnie i powoli złóż kapustę. Zawiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki.

Krój na zimno, podawaj bez dodatków, albo z pieczywem. Smacznego!

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA