REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaWłóż pod skórkę kurczaka. Będzie chrupiąca jak nigdy

Włóż pod skórkę kurczaka. Będzie chrupiąca jak nigdy

Włóż pod skórkę kurczaka
YouTube Screen | Casual Cooking

Włóż pod skórkę kurczaka, a zdziwisz się jak bardzo będzie chrupiąca po upieczeniu w piekarniku. Ten patent stosuje się w najlepszych restauracjach na całym świecie. 

REKLAMA

Kurczak z chrupiącą skórką to idealna propozycja na pyszny obiad. Dodatek młodych ziemniaczków z koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej oraz marchewką. To połączenie to prawdziwy raj dla podniebienia. Aby skórka obłędnie chrupała to zastosuj genialny patent, który stosują szefowie kuchni. Sprawdź co trzeba zrobić.

Włóż pod skórkę kurczaka, a będzie tak chrupiąca, że oszalejesz

Pod skórkę kurczaka – dotyczy to w zasadzie każdej części, ale najlepsze będą podudzia – włóż 3 ząbki czosnku i grubszą warstwę masła. Wierzch posyp przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem, a na koniec polej oliwą z oliwek i dokładnie rozsmaruj. Piecz w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w 180 stopniach, a pod koniec pieczenia ustaw termoobieg. Podawaj udka z ziemniakami lub frytkami czy ryżem oraz pyszną surówką, której przepis znajdziesz tutaj.

Smacznego!

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA