Włóż pod skórkę kurczaka, a zdziwisz się jak bardzo będzie chrupiąca po upieczeniu w piekarniku. Ten patent stosuje się w najlepszych restauracjach na całym świecie.
Kurczak z chrupiącą skórką to idealna propozycja na pyszny obiad. Dodatek młodych ziemniaczków z koperkiem i surówką z kapusty pekińskiej oraz marchewką. To połączenie to prawdziwy raj dla podniebienia. Aby skórka obłędnie chrupała to zastosuj genialny patent, który stosują szefowie kuchni. Sprawdź co trzeba zrobić.
Włóż pod skórkę kurczaka, a będzie tak chrupiąca, że oszalejesz
Pod skórkę kurczaka – dotyczy to w zasadzie każdej części, ale najlepsze będą podudzia – włóż 3 ząbki czosnku i grubszą warstwę masła. Wierzch posyp przyprawą do kurczaka, solą oraz pieprzem, a na koniec polej oliwą z oliwek i dokładnie rozsmaruj. Piecz w naczyniu żaroodpornym przez godzinę w 180 stopniach, a pod koniec pieczenia ustaw termoobieg. Podawaj udka z ziemniakami lub frytkami czy ryżem oraz pyszną surówką, której przepis znajdziesz tutaj.
Smacznego!