Chrupiące skrzydełka – soczyste i miękkie w środku. Najlepszy przepis

chrupiące skrzydełka
YouTube | Kevin Is Cooking

Chrupiące skrzydełka to idealny pomysł na obiad. Przygotowuje się je bardzo szybko i prosto, nie wymagają wielu przypraw, dlatego mają niezwykły smak. Po upieczeniu są obłędnie chrupiące, soczyste i mięciutkie w środku, dlatego musisz je wypróbować!

REKLAMA

Nie masz pomysłu na szybki i pyszny obiad? Zrób chrupiące skrzydełka! Uwielbiają je praktycznie wszyscy – są proste i błyskawiczne w wykonaniu. Z tą recepturą poradzi sobie każdy. Aromatyczny zapach unoszący się w mieszkaniu podczas pieczenia sprawi, że nawet sąsiedzi oszaleją i zgłodnieją! Poznaj wyśmienity przepis na skrzydełka z kurczaka pieczone w piekarniku.

Chrupiące skrzydełka – soczyste i miękkie. Przepis

Składniki:

» 8 skrzydełek z kurczaka

» 4 łyżeczki proszku do pieczenia

» 1 łyżeczka soli

» pół łyżeczki pieprzu

» łyżeczka czosnku granulowanego

» 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka

» olej

REKLAMA

Przygotowanie:

Skrzydełka umyj, osusz, a następnie podziel na dwie części. Do miski wsyp proszek do pieczenia, sól, pieprz, czosnek granulowany, przyprawę do kurczaka, a potem wsyp do tego skrzydełka z kurczaka. Dolej odrobinę oleju, a następnie całość wymieszaj. Odstaw skrzydełka na czas nagrzania piekarnika.

Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Skrzydełka ułóż na blaszce, a następnie włóż do piekarnika i piecz przez 20 minut. Po tym czasie zwiększ temperaturę do 240 stopni i piecz przez kolejne 20 minut. Sprawdzaj w tym czasie, jak bardzo chrupiące są skrzydełka, aby ich nie przypalić, ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej.

REKLAMA

Skrzydełka podawaj z ziemniakami lub ryżem i surówką z pora lub marchewki i jabłka. Smacznego!

Podziel się: