Ciasto z oranżadą w 20 minut. Superpuszyste i wilgotne

Ciasto z oranżadą

Ciasto z oranżadą to wyśmienity wypiek na każdą okazję. Wystarczy tylko 20 minut i ciasto ląduje w piekarniku. Po upieczeniu jest tak puszyste, że rozpływa się w ustach!

REKLAMA

Przepis na to superpuszyste ciasto jest proste i bardzo szybkie. Kiedy nie masz nic słodkiego to wystarczy tylko kilka prostych składników i wypiek gotowy, sprawdza się w każdej sytuacji.

Ciasto z oranżadą – pyszny i puszysty wypiek

Składniki:

» 4 jajka
» 1 szklanka cukru
» 1 szklanka oleju
» 3 szklanki mąki
» 3 łyżeczki proszku do pieczenia
» 1 szklanka białej oranżady
» opcjonalnie: dowolne owoce, np. śliwki, jabłka

REKLAMA

Przygotowanie:

Jajka wbij do miski i wsyp cukier, następnie zmiksuj całość na biały puch. Do miski wsyp mąkę i dodaj proszek do pieczenia, potem wymieszaj i dodawaj stopniowo do masy jajecznej cały czas miksując.

Dodaj olej, a na sam koniec wlej oranżadę i zmiksuj do połączenia się składników. Całość przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, a na wierzchu poukładaj pokrojone owoce jeśli chcesz.

REKLAMA

Wstaw ciasto do piekarnika na 1 godzinę i piecz w temperaturze 180 stopni. Smacznego!

Podziel się: