Domowe frytki w cudownym wydaniu. Jak je przygotować?

Fot. Pixabay.com

Frytki są przekąską, która kusi wiele osób, niezależnie od przyjętych założeń dietetycznych. Co jednak najlepsze, bez większego problemu można ją przygotować we własnym domu, a niektóre przepisy sprawiają, że ich smak staje się znacznie lepszy.

REKLAMA

Odpowiednio przygotowane w domowych warunkach frytki mogą smakować zdecydowanie lepiej, niż te kupowane w restauracjach. Jak się okazuje, podczas smażenia wystarczy pamiętać o jednym składniku, dzięki któremu będą one chrupiące i pyszne.

Zgodnie z zaproponowanym przez Radio Zet przepisem, wystarczy wzbogacić przepis na frytki o jeden składnik, dzięki któremu znacznie rzadziej będziemy się decydować na zakup gotowej przekąski.

Po wybraniu, obraniu i umyciu ziemniaków, następnie przechodzimy do dalszej obróbki. W każdej kuchni znajduje się tajemniczy składnik, który po dodaniu do surowych ziemniaków da zachwycające efekty.

REKLAMA

Obrane i pokrojone ziemniaki wkładamy do miski z zimną wodą i dosypujemy do niej łyżkę cukru. Następnie całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Marynata przyrządzona w ten sposób sprawi, że frytki po wyjęciu z oleju będą wręcz rozpływać się w ustach.

 

Przejdź na stronę główną