Wiele ciekawych przepisów Ani Starmach już nieraz gościło na naszej stronie. Jakiś czas temu na swoim Instagramie opublikowała mistrzowską recepturę na gofry. Podpowiedziała także, co zrobić, aby były puszyste i delikatne – wystarczy zamiast oleju użyć masła i postarać się nie otwierać gofrownicy.
Jak przyrządzić najlepsze gofry na świecie?
Doskonale wie o tym Ania Starmach. Jej przepis jest efektowny i bardzo prosty. Trzeba pamiętać tylko o zamianie oleju na masło – wtedy wyjdą o wiele bardziej delikatne.
Gofry według przepisu Ani Starmach
Składniki:
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej tortowej
1 łyżka cukru
1 szklanka mleka
3 średnie jajka
1/3 szklanki rozpuszczonego masła
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
Przygotowanie:
W misce umieszczamy wszystkie produkty, a potem miksujemy je na aksamitne ciasto, bez grudek. Gofrownicę dobrze nagrzewamy i zaczynamy nakładać porcje przyrządzonego ciasta. Smażymy gofry w zamkniętym urządzeniu przez 3 minuty. W międzyczasie go nie otwieramy i nie sprawdzamy, czy deser jest już gotowy. Gofry podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Zobacz też: Zapiekanki Ani Starmach lepsze niż te z PRL-u. Oto sekretny składnik