Moja babcia dodaje ten składnik do jarzynowej. Odmienia jej smak na lepsze dzięki temu, dlatego warto wypróbować tego przepisu.
Spróbuj ulepszonej wersji sałatki jarzynowej babci Zosi, która dodaje do niej niezwykły składnik – seler. Oprócz niego dodaje także jabłko, ale w formie musu. Dzięki temu sałatka ma nowy wymiar smaku, który zachwyci każdego. Przepis znajdziesz poniżej.
Moja babcia dodaje ten składnik do jarzynowej. Przepis
Składniki:
» 1 jabłko starte na mus
» 4 jajka
» 5 ogórków kiszonych
» 4 ziemniaki
» 4 marchewki
» 1 mały seler
» puszka groszku konserwowego
» 6 łyżek majonezu
» 1 łyżka musztardy
» sól, pieprz
Przygotowanie:
Jajka ugotuj na twardo. Ziemniaki, marchewkę i seler także ugotuj do miękkości i pozwól ostygnąć. Potem pokrój wszystko w kosteczkę wraz z ogórkami kiszonymi. Wszystko przełóż do miseczki, następnie dodaj starte jabłko, groszek, majonez, musztardę. Wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. I gotowe, smacznego!