Poczęstowałam teściową tym ciastem. Oszalała na punkcie jego smaku i aromatu

Poczęstowałam teściową tym ciastem
fot. YouTube / Cuisine Simple

Poczęstowałam teściową tym ciastem. Jest tak pyszne, że dosłownie oszalała na jego punkcie. Sekret tego smaku tkwi w jego prostocie. Sprawdź przepis.

REKLAMA

To ciasto pulchne jest jak chmurka, a jego smak i aromat urozmaicają rodzynki moczone wcześniej w wodzie. Kiedy poczęstowałam nim moją teściową, była tak zachwycona, że od razu wzięła ode mnie ten przepis. Ty też musisz go wypróbować, bo jest niesamowite.

Poczęstowałam teściową tym ciastem. Jest przepyszne, poznaj przepis

Składniki:
(blacha 22cm)
» 4 łyżki rodzynek namoczonych we wrzącej wodzie
» 3 jajka
» 70 g cukru
» 120 g roztopionego masła
» 200 g jogurtu naturalnego
» 270 g mąki
» 8 g proszku do pieczenia
» sok i skórka z połowy cytryny

Przygotowanie:
Rodzynki namocz we wrzątku. Jajka wbij do miski i dodaj cukier, a następnie zmiksuj na bardzo puszystą, jasną masę. Dodaj skórkę z cytryny i sok, a następnie jogurt naturalny. Wymieszaj i wlej roztopione masło, a potem wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Mieszaj tylko do połączenia składników. Na koniec dodaj rodzynki.

REKLAMA

Piecz w 180 stopniach przez 40-50 minut, do suchego patyczka. Smacznego!

Podziel się: