Przepis na domowy syrop z chrzanu. Pomoże na wiele dolegliwości

Fot. Pixnio.com

Chrzan stanowi ciekawy dodatek do wielu potraw w polskiej kuchni. Jednym ze sposobów jest przyrządzenie z niego domowego syropu, którego właściwości zdrowotne przydadzą się przy przeziębieniu czy chorobie.

Chrzan jest wyjątkową rośliną, odgrywającą ważną rolę w domowych kulinariach. Ma on także wiele właściwości zdrowotnych, które można wykorzystać na wiele sposobów. Jednym z nich jest domowy syrop.

   

Składniki:

200 g chrzanu
200 g płynnego miodu lipowego
250 ml wody
60 ml soku z cytryny

   

Sposób przygotowania:

Ścieramy chrzan na tarce o małych oczkach i zalewamy sokiem z cytryny. Odstawiamy na co najmniej godzinę, a po tym czasie odciskamy ciecz przy użyciu gazy. Do soków dodajemy miód. Gotowy syrop przechowujemy w lodówce.

   
     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News