Przygotuj w ten sposób kaszankę na grilla, a z pewnością będziesz zachwycony tym smakiem. Oprócz tego, że jest przepyszna, to w dodatku świetnie prezentuje się na talerzu. Poznaj niespotykany przepis i koniecznie wypróbuj!
Kaszanka najlepiej smakuje z grilla – podana z cebulką. Można też podać ją bez dodatków. Jednak jest pewien sposób na jej przygotowanie, który zaskoczy każdego nie tylko smakiem, ale też wyglądem. Jeśli masz ochotę na niecodzienną, a zarazem przepyszną kaszankę to ten przepis Cię zachwyci.
Przygotuj w ten sposób kaszankę na grilla. Jej smak zaskakuje
Podaj kaszankę z ziemniakiem i jabłkiem. Dzięki temu będzie miała niepowtarzany smak i niecodzienny wygląd na talerzu. Ten przepis jest banalnie prosty w wykonaniu, dlatego musisz go wypróbować!
Składniki:
» 4 ziemniaki młode i duże
» 2 duże kaszanki
» 1 cebula
» 1 jabłko
» szczypta soli, pieprzu, majeranku lub tymianku, cynamonu
» oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Ziemniaki umyj bardzo dokładnie, ale nie obieraj ich jeśli są młode. Każdego ziemniaka nasmaruj dobrze oliwą z oliwek, następnie przypraw solą i pieprzem. Cebulę posiekaj drobno, potem pokrój drobno jabłko, następnie lekko podsmaż całość.
Z kaszanek usuń flaczki i lekko rozdrobnij widelcem. Ziemniaki przekrój na pół i połóż na kawałek folii aluminiowej. Po środku dwóch części poukładaj: kaszankę oraz podsmażoną cebulę z jabłkiem. Posyp przyprawami i zawiń całość dokładnie w folię. Piecz na grillu 20-30 minut.