REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaRobię to ciasto co drugi dzień. Kontrowersyjny składnik sprawia, że smakuje obłędnie

Robię to ciasto co drugi dzień. Kontrowersyjny składnik sprawia, że smakuje obłędnie

Robię to ciasto co drugi dzień
fot. screen Youtube / Kuchnia Nabilaha

Robię to ciasto co drugi dzień, bo jest tak pyszne i mięciutkie, że dosłownie znika migiem z blachy. Sprawdź przepis poniżej. 

REKLAMA

To ciasto ma trzy warstwy, które idealnie pasują ze sobą smakowo. Po upieczeniu jest mięciutkie, wilgotne, a w przygotowaniu bardzo proste i błyskawiczne.

Robię to ciasto co drugi dzień. Przepis

Składniki:
» 1 jajko
» 150 g cukru
» 275 ml mleka
» 1 łyżeczka drożdży instant
» 250 g mąki
» 100 g margaryny
» 2 łyżki kakao
» 1 łyżeczka pasty mokka (pasta kawowa)

Przygotowanie:
Jajko wbij do miski, a potem wsyp cukier i wymieszaj. Wlej mleko i ponownie wymieszaj, następnie dodaj mąkę i mieszaj, aż nie będzie grudek. Wlej rozpuszczoną margarynę, a potem wsyp suche drożdże i dobrze wymieszaj.

REKLAMA

Przykryj folią spożywczą, a potem ostaw na 20 minut. Po tym czasie przelej masę do trzech miseczek – po równo. Do jednej z miseczek dodaj kakao, a do drugiej dodaj pastę mokka. Jeśli jej nie masz, możesz użyć kawy rozpuszczalnej. Wymieszaj, a potem do okrągłej blaszki wlewaj wszystkie 3 warstwy ciasta naprzemiennie. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, następnie piecz przez około godzinę, do suchego patyczka. Smacznego!

ZOBACZ TAKŻE
REKLAMA