REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaSmażenie jajka sadzonego. Jak najlepiej to robić?

Smażenie jajka sadzonego. Jak najlepiej to robić?

Pexels.com

Jajko sadzone jest jedną z ulubionych potraw Polaków, jaką można przyrządzić przy wykorzystaniu jajek. Receptura jego przygotowania jest prosta, jednak warto znać kilka trików, które pomogą uzyskać pyszne danie.

REKLAMA

Jednym z największych problemów podczas smażenia jajka sadzonego jest jego przywieranie do patelni. Są jednak dwa triki, które pozwolą uniknąć tej kłopotliwej sytuacji.

Pierwszy z nich dotyczy mąki. Wysypujemy ją na patelnię i gdy się zarumieni, można zacząć smażyć jajka. Choć sposób ten może się wydawać niecodzienny, daje niesamowity efekt.

Poza masłem lub olejem, które najczęściej wykorzystujemy do smażenia jajka sadzonego, warto także sięgnąć po śmietankę. Dzięki niej jajko nie będzie przywierać do patelni, a ponadto zyska znakomity smak.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA