Wygląda jak ser i smakuje obłędnie! Proste ciasto, które zachwyci każdego

ser

Ser czy ciasto? Widząc je po raz pierwszy, mamy wrażenie, że to właśnie kawałek żółtego sera. Jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu ciasto, w dodatków nie wymaga pieczenia. Ciasto przypominające ser to prawdziwy hit wśród słodkich przekąsek. Prezentuje się rewelacyjnie, dlatego zachwyci każdego!

REKLAMA

Ciasto „ser” bazuje na składnikach takich jak: jogurt naturalny, mango i cytrynowe galaretki. Nie wymaga wiele naszego czasu i jest bardzo proste w wykonaniu, a w dodatku nie wymaga pieczenia, dlatego jest to bardzo efektowna i także niskokaloryczna propozycja. Ciasto zaskoczy każdego swoim niezwykle oryginalnym wyglądem i smakiem.

Nie lubisz spędzać wiele czasu w kuchni? Szukasz przepisu na ciasto, które będzie smaczne i nietuzinkowe? Idealną propozycją będzie właśnie ciasto „ser”, dlatego zobacz prosty przepis i koniecznie wypróbuj!

Ciasto, które smakuje rewelacyjnie i nie wymaga pieczenia!

Najczęściej przygotowywane ciasta bez pieczenia to na przykład 3BIT, tarty z owocami, budyniem, galaretką. Lecz ten genialny przepis robi ostatnio prawdziwą furorę w internecie. Poznaj przepis na bardzo smaczne ciasto bez pieczenia!

REKLAMA

Przepis na ciasto „ser”

Składniki:

» 900 g jogurtu naturalnego

» 400 ml pulpy z mango

» 4 galaretki cytrynowe

» 2 szklanki gorącej wody

REKLAMA

Przygotowanie:

Najpierw rozpuść 4 opakowania galaretek cytrynowych w 2 szklankach gorącej wody, a potem wymieszaj dokładnie w garnku, by nie było grudek. Odstaw całość do przestygnięcia, ale pilnuj, żeby nie stężało.

Do miski wlej jogurt naturalny i pulpę z mango. Następnie wszystko dokładnie mieszaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Masa będzie mieć piękny, żółty kolor. Do tak powstałej masy dodaj galaretkę i mieszaj. Wlej całość do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do lodówki na kilka godzin.

Po upłynięciu tego czasu można wyjąć ciasto i odkroić brzegi ciasta nożem. Dzięki temu nie rozpadnie się przy wyciąganiu go z formy.

 Weź małą łyżeczkę i wycinaj w cieście dziury. Wykonaj je z każdej strony, a po wykrojeniu kawałków warto także zrobić kolejne dziury pośrodku ciasta.

Smacznego!

Podziel się: