Ziemniaczano-serowe paluszki z koperkiem. Przepis na łatwą kolację

Ziemniaczano-serowe paluszki

Ziemniaczano-serowe paluszki z koperkiem to idealny pomysł na smaczną i łatwą kolację. Poznaj ten prosty i szybki przepis.

   

Przyrządzenie tego dania jest bardzo łatwe i nie wymaga wielu składników. Większość produktów znajdziemy we własnej kuchni. Po spróbowaniu tej potrawy na pewno nie raz do niej wrócisz!

Ziemniaczano-serowe paluszki – przepis

Składniki:
150 g gotowanych ziemniaków
150 g sera białego
1 jajko
3 łyżki mąki
sól
pieprz
suszony koperek
bułka tarta do panierowania
tłuszcz do smażenia

   

Sposób przygotowania:

Do miski wrzuć ziemniaki, ser, jajko, mąkę, przyprawy oraz wszystko wymieszaj. Następnie ugnieć całość dłońmi lub widelcem i uformuj paluszki. Na koniec obtocz kolejno w bułce tartej i smaż do momentu, aż będą złociste.

   

Możesz podać je z ulubioną sałatką lub z keczupem. Opcjonalnie zamiast sera białego możesz dodać koziego i doprawić chilli. Smacznego!

     

Nie przegap najciekawszych artykułów!

→ Obserwuj ShareInfo.pl w Google News