REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZimna czy ciepła - na jaką patelnię wylewać jajka na jajecznicę?

Zimna czy ciepła – na jaką patelnię wylewać jajka na jajecznicę?

Pixabay.com

Jajecznica niewątpliwie jest jednym z ulubionych pomysłów Polaków na pyszne i pożywne śniadanie. Jej sekret tkwi w odpowiednim przygotowaniu. Jeden z sekretów dotyczy tego, na jaką patelnię należy wylewać jajka.

REKLAMA

Niemal wszyscy mają swoją sprawdzoną recepturę na jajecznicę. W zależności od sposobu jej przygotowania, jej smak może nieco się różnić, również ze względu na dodawane do niej dodatki.

Jednym z sekretów dotyczących uzyskania jak najlepszej jajecznicy jest to, jaką temperaturę powinna mieć patelnia przy okazji wlewania na nią jajek. Niektórych taka informacja może zaskoczyć.

Jak się okazuje, aby uzyskać kremową i puszystą konsystencję jajecznicy, jajka nalezy wylać na zimną patelnię. Dzięki temu możemy być pewni, że nasze śniadanie będzie przepyszne.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA