REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaZalewam nim schab i zostawiam na 2 godziny. Mięso rozpływa się w...

Zalewam nim schab i zostawiam na 2 godziny. Mięso rozpływa się w ustach

Zalewam nim schab
fot. Pixabay

Zalewam nim schab i zostawiam na 2 godziny. Po upieczeniu jest niezwykle soczysty, kruchy i mięciutki. Ten trik powinien znać każdy.

REKLAMA

Schab to mięso, które musi zachwycać swoim smakiem, delikatnością i aromatem. Aby tak było, najważniejszą kwestią jest marynowanie. To kluczowe, aby mięso miało niepowtarzalny charakter i rozpływało się w ustach. Żeby jeszcze bardziej ulepszyć to danie, wystarczy zastosować trik i zalać pewnym składnikiem schab, a dopiero potem je zamarynować. Sprawdź, o co chodzi.

Zalewam nim schab – mięso jest mięciutkie i kruche jak nigdy dotąd

Schab to mięso, które wymaga specjalnej obróbki przed pieczeniem. Bez marynaty smakuje jałowo i nie zachwyca, dlatego warto zastosować dwa proste kroki, aby schab wyszedł obłędnie.

Przed marynatą warto zalać mięso wodą gazowaną z mlekiem. Ta mieszanka sprawi, że smak będzie lepszy, a marynata lepiej się wgryzie. Warunkiem jest jednak czas – muszą być to dwie godziny. Tylko wtedy uzyskamy najlepsze rezultaty.

REKLAMA

Jaka marynata do schabu jest najlepsza? Przepis znajdziesz tutaj.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Kornelia
Kornelia to Absolwentka Kosmetologii ze specjalizacją Nutrikosmetologia. Redaktorka strony ShareInfo.pl z wyjątkową pasją do odkrywania i dzielenia się wiedzą na różnorodne tematy, które inspirują ją na co dzień. Uwielbia zgłębiać tajemnice alchemii oraz naturalnej medycyny, odkrywając dawne, często zapomniane metody i pielęgnacji zdrowia. Na ShareInfo.pl dzieli się swoją wiedzą i pasją, inspirując czytelników do odkrywania piękna natury, zdrowego stylu życia, fascynujących tajemnic kulinarnych oraz zaskakujących przepisów.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA