REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaDomowy przecier pomidorowy. Znacznie lepszy niż ze sklepu!

Domowy przecier pomidorowy. Znacznie lepszy niż ze sklepu!

YouTube | Menu Dorotki

Przecier pomidorowy jest podstawą wielu dań w polskiej kuchni. Kupowanie go w sklepie niekiedy może nas narazić na obecność wielu niepotrzebnych składników odżywczych, dlatego najlepiej zrobić go samemu!

REKLAMA

Składniki:

4 kg pomidorów
2 łyżki soli
2 łyżki cukru
1 ząbek czosnku
bazylia

Sposób przygotowania:

REKLAMA

Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Potem zagotowujemy je w garnku. Gdy staną się miękkie, pulpę przecieramy przez sitko. Tak powstałą masę ponownie przelewamy do garnka i zagotowujemy. Dodajemy sól, cukier i zmiażdżony czosnek. Do smaku możemy dodać odrobinę bazylii. Gotowy przecier przelewamy do słoików.

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA