Pomieszaj te dwa składniki, a pleśniak zaskoczy cię swoim smakiem. Będzie tak pyszny, że oszalejesz. Poznaj niezwykły patent i koniecznie wypróbuj.
Pleśniak to przepyszne ciasto o charakterystycznym smaku. Bazuje na kruchym spodzie przełożonym dżemem porzeczkowym oraz pyszną bezą z kruszonką. Jednak mało kto wie, że można jeszcze bardziej urozmaicić jego smak dzięki pomieszaniu pewnych dwóch składników.
Pomieszaj te dwa składniki – pleśniak wyjdzie idealny w smaku
Pleśniak jest kwaśny w smaku dzięki porzeczkom. Aby nieco urozmaicić jego smak i zrównoważyć smaki to warto pomieszać ze sobą konfiturę z porzeczek z powidłami śliwkowymi, które są delikatnie słodkie. Dzięki temu pleśniak będzie wyśmienity w smaku – nie za kwaśny, bo smaki idealnie się zrównoważą. W połączeniu z pyszną bezą to połączenie jest prawdziwą bombą smakową.
Aby konfitura z porzeczkami nie wchłonęła się w kruchy spód, to pamiętaj, by upiec przedtem kruche ciasto najlepiej przez 30 minut. Dzięki temu pleśniak idealnie się dopiecze i będzie rozpływać się w ustach.