Rodzynki opadają w cieście

Rodzynki opadają w cieście? Co zrobić, żeby temu zapobiec? Okazuje się, że jest na to rewelacyjny i bardzo skuteczny sposób, dlatego sprawdź i koniecznie go wypróbuj!

Rodzynki najczęściej dodajemy do sernika, bo nadają mu bardziej wyrazistego smaku i lepszego wyglądu. Problemem jednak jest ich opadanie na samo dno ciasta, przez to nie rozkładają się równomiernie tak, jak powinny. Jest na to pewien sposób, który rewelacyjnie sobie z tym poradzi!

Rodzynki opadają w cieście? Poznaj niezawodny sposób!

Rodzynki opadają w cieście

Aby rodzynki nie opadały na samo dno ciasta, wystarczy, że wsypiesz je wcześniej do miseczki, następnie zalejesz gorącą wodą lub winem i zostawisz na 10-15 minut. Po tym czasie odcedź je i wyłóż na czystą ściereczkę by je osuszyć. Przed wrzuceniem ich do masy, posyp je lekko mąką i wymieszaj, by wszystkie były w niej dobrze obtoczone.

Ten sposób jest najlepszy i co najważniejsze – skuteczny, dlatego zapisz sobie ten trik i koniecznie wypróbuj w swojej kuchni. Z pewnością się nie zawiedziesz i twoje ciasto będzie mieć idealnie rozłożone rodzynki.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Kornelia

Redaktorka strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Kulinaria, Ciekawostki, Gwiazdy, Wiadomości