Fot. Pixabay.com

Twarde i zimne masło jest zmorą wielu z nas o poranku. Chcąc przygotować szybkie kanapki, często musimy mierzyć się z tym problemem. Na szczęście istnieją szybkie sposoby, aby się z tym uporać.

Masło jest wręcz nieodzownym elementem każdej pożywnej kanapki. Dodaje ono konkretnego smaku i potrafi idealnie uzupełniać się z innymi składnikami na kawałku chleba czy bułce.

Jeśli jednak przechowujemy masło w lodówce, zapewne dość często przychodzi nam się zmierzyć z problemem twardej kostki. Istnieje pewien trik, który pozwala szybko temu zaradzić.

Aby to zrobić, wystarczy położyć masło na spodku i położyć go na czubku kubka z gorącą kawą lub herbatą. Wystarczy pięć minut, aby masło uzyskało odpowiednią konsystencję.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria