Różowy biszkopt to pionierskie rozwiązanie dla ludzi, którzy lubią podawać efektowne desery dla gości czy rodziny. Zwykły biszkopt można przefarbować w bardzo łatwy sposób. Wystarczy wsypać do surowego ciasta kisiel żurawinowy. Biszkopt po upieczeniu będzie obłędnie różowy i wpadnie w oko wszystkim. Natomiast wszelkie ciasta przekładane i torty będą wyglądać spektakularnie i pysznie smakować.
Cieszy oko i podniebienie. Wyjątkowy biszkopt z kisielem zrobisz z łatwością
Prosty przepis na efektywny wypiek jest na wyciągnięcie ręki. Biszkopt to podstawa tortu, jak i wielu ciast z kremami czy galaretkami. Zaskocz wszystkich odmienionym biszkoptem w wyrazistej tonacji, a zabierzesz same pochwały. Każdy będzie chciał wiedzieć, jak udało ci się osiągnąć taki efekt – zarówno wizualny, jak i smakowy.
Biszkopt w tej wersji z kisielem smakuje nadzwyczaj dobrze. Robi się go szybko i łatwo. Chwila ubijania, trochę mieszania i ciasto można przelać do formy, a potem upiec w piekarniku przez określony czas i w odpowiedniej temperaturze. Odpowiedni dobór produktów na ciasto to jedno, a znajomość cukierniczych trików związanych z tym wypiekiem to drugie. Gdy wyjmiesz go z pieca i upuścisz blaszkę, wtedy ciasto nie opadnie.
Przepis na różowy biszkopt z dodatkiem kisielu
Lista składników:
2 łyżki mąki,
1 kisiel o smaku żurawinowym,
3 jajka,
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia,
3 łyżki cukru.
Wykonanie:
Ubijamy białka ze szczyptą soli na sztywno, a potem sukcesywnie miksujemy je z cukrem. Do utrwalonej piany dodajemy żółtka – jedno po drugim i cały czas mieszany robotem.
Dokładamy przesianą mąkę połączoną z kisielem i proszkiem do pieczenia, lekko mieszamy i powstałą masę wylewamy do blaszki (wcześniej wkładamy ją papierem do pieczenia). Pieczemy biszkopt w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez ok. pół godziny.