Zalej tym ciasto drożdżowe, a będziesz zachwycony efektem tego sposobu. Dzięki temu ciasto urośnie i będzie tak pulchne niczym chmurka.
Przygotowywanie ciast drożdżowych wydaje się być czymś trudniejszym do wykonania. Trzeba przeznaczyć zazwyczaj większą ilość czasu, by je przygotować, ale mało kto wie, że można przyspieszyć ten proces. Sprawdź rewelacyjny patent, po którym robienie wyrabianie ciasta drożdżowego stanie się przyjemnością.
Zalej tym ciasto drożdżowe. Będzie rosnąć błyskawicznie
Wiele osób na pewno słyszało o sposobie na pulchne ciasto drożdżowe z dodatkiem octu. Ale nie o niego tutaj chodzi, bo okazuje się, że jest jeszcze lepszy sposób na przyspieszenie procesu podwajania objętości ciasta. Co trzeba więc zrobić?
Po wyrobieniu ciasta przygotuj torebkę foliową na żywność i wysmaruj ją oliwą z oliwek. Włóż w nią ciasto i szczelnie zawiąż, by nie było żadnej dziurki! Umieść torebkę z ciastem w większym i głębokim garnku, a potem wlej wodę o temperaturze 30-35 stopni i zostaw na 30-40 minut. Ciasto podwoi swoją objętość niczym wybuchający wulkan! Dlatego zostaw trochę miejsca w torebce.
Ten sposób przyda się każdemu, kto chce zaoszczędzić na czasie i nie tylko. Sprawdź też rewelacyjny przepis na obłędne pączki, pisaliśmy o tym tutaj.