Dodaj ten składnik do gofrów, a będą obłędnie puszyste i chrupiące jak nigdy wcześniej. Ten trik to prawdziwa rewolucja wśród klasycznych gofrów.
Aby gofry były idealnie puszyste wystarczy, że dodasz do nich ser mascarpone. Sprawi, że nie tylko będą chrupiące, ale też aromatyczne i bardzo lekkie. Przepis znajdziesz poniżej. Sprawdź i koniecznie go wypróbuj, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób.
Dodaj ten składnik do gofrów, a będziesz robić je tak zawsze. Przepis
Składniki:
» 200 g mąki
» 30 g cukru
» 4 łyżeczki proszku do pieczenia
» szczypta soli
» 250 g serka mascarpone
» 2 jajka
» 100 ml mleka
Przygotowanie:
Jajka oddziel od żółtek i ubij je na bardzo sztywną piankę. Do miseczki dodaj żółtka, cukier, proszek do pieczenia, sól, mleko i ser mascarpone. Zmiksuj na gładką masę, a potem dodaj piankę z białek i delikatnie wymieszaj.
Smaż w gofrownicy przez 5 minut, a potem podawaj je z ulubionymi dodatkami. Smacznego!