Dodaj to do buraczków zasmażanych, a już zawsze będziesz robić je w ten sposób. Jeden dodatek zmienia ich smak na lepszy, dlatego koniecznie wypróbuj tego przepisu.
Buraczki zasmażane to dodatek do obiadu, który bardzo często gości na polskich stołach. Przygotowanie ich jest bardzo proste i wymaga zaledwie kilku podstawowych składników. Ale okazuje się, że warto dodać do tej listy jeszcze jeden, który w szczególności podkreśli ich smak.
Dodaj to do buraczków zasmażanych. Genialny trik
Zamiast masła, dodaj do buraczków kosteczkę smalcu i to właśnie na nim je podsmażaj. Smalec świetnie podkręci smak pysznych i zdrowych warzyw. Aby jeszcze bardziej urozmaicić smak buraczków, możesz dodać też skwarki – wraz ze smalczykiem. Poznaj przepis, który znajduje się poniżej.
Składniki:
» 5 buraków ugotowanych, startych na tarce
» 1 mała cebulka
» sól i pieprz
» 1 łyżka mąki
» 1 łyżka smalcu ze skwarkami
Przygotowanie:
Cebulkę posiekaj bardzo drobno, następnie podsmaż na smalcu z dodatkiem skwarek. Dodaj starte, ugotowane buraczki, a potem dopraw solą i pieprzem.
Dodaj mąkę i wymieszaj, następnie podsmażaj buraczki jeszcze przez kilka minut. I gotowe, podawaj z ziemniakami i kotletami mielonymi. Smacznego!