Jak zrobić puszysty i pyszny omlet? Wystarczy dodać jeden składnik!

omlet
Fot. Pixabay.com

Omlet jest jednym z najpopularniejszych pomysłów na pożywne śniadanie. Jest jeden trik, który powoduje, że w prosty sposób możemy przygotować puszysty omlet, który zachwyci nasze podniebienia.

   

Największą zaletą omletów jest fakt, że można je przygotować w różnych wersjach i z różnymi dodatkami. Sprawdzą się na nim takie produkty, jak żółty ser, owoce czy nawet dżem. Jego puszystość z kolei uzależniona jest od dodania jednego składnika.

Przede wszystkim należy pamiętać, aby omlet przygotowywać z użyciem tylko jakościowych składników. Kluczowe są jajka, ale także sól i masło. Sekret w kontekście uzyskania puszystości leży jednak w mące – informuje Radio Zet.

   

Jeśli chcemy uzyskać pyszny i smaczny omlet, powinniśmy zdecydować się na mąkę pszenną. To dzięki niej potrawa jest w stanie uzyskać zadowalający poziom puszystości, która w połączeniu ze wszystkimi składnikami daje zachwycający efekt.

Warto także pamiętać, że omlet należy smażyć na bardzo małym ogniu i pod przykryciem, dzięki czemu uzyskamy odpowiednią strukturę. Jeśli chcemy uzyskać jeszcze lepszy efekt, można go dopiec w piekarniku.

   
Udostępnij:
     

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę