REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaNajlepszy przepis na zupę pieczarkową. Jeden składnik kompletnie zmieni jej smak

Najlepszy przepis na zupę pieczarkową. Jeden składnik kompletnie zmieni jej smak

Pexels.com

Zupa pieczarkowa jest niezwykle prostym w przygotowaniu posiłkiem, przez co bardzo często widujemy ją na polskich stołach. Co ciekawe można dodać do niej jeden składnik, który z pewnością zaskoczy wszystkich domowników.

REKLAMA

Zupy są bardzo częstymi pomysłami i smaczny i pożywny obiad. Co więcej, ich różnorodność w polskiej kuchni sprawia, że każdy z pewnością znajdzie coś dla siebie. Poniższy przepis udowadnia, że każdy sobie poradzi z jej przygotowaniem.

Składniki:

Kilogram pieczarek
Dwa litry bulionu drobiowego (może być również warzywny)
300 g serka topionego bez dodatków
2 spore cebule
dwie łyżki masła
Przyprawy – pieprz i sól
Zioła – tymianek lub oregano
Makaron nitki lub wstążki

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Cebulę następnie kroimy w kostkę i obsmażamy na maśle. Potem dodajemy do niej starte pieczarki, delikatnie solimy i smażymy, aż odparuje cała woda. Kilka pieczarek możemy zostawić do dekoracji.

Przygotowany wcześniej bulion zagotowujemy i dodajemy do niego pieczarki z cebulą. Z garnka odlewamy odrobinę bulionu i rozprowadzamy w nim serki, po czym wlewamy z powrotem i mieszamy. Zupę gotujemy 15 minut na wolnym ogniu. Na koniec przyprawiamy i podajemy z makaronem.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA