Nauczyłam się tej sztuczki we Francji. Robię tak kurczaka 3 razy w tygodniu

fot. screen Youtube | Appetizing – Meat Recipes

Nauczyłam się tej sztuczki we Francji i teraz robię w ten sposób kurczaka nawet 3 razy w tygodniu. Moja rodzina to uwielbia, poznaj przepis.

REKLAMA

Podczas pobytu we Francji nauczyłam się niezwykłego przepisu na kurczaka, a dokładnie roladki. Cała sztuczka polega na wywałkowaniu serka topionego i ułożenia farszu. Zawijanie roladek jest wtedy o wiele łatwiejsze, bo farsz przykleja się do serka. Poznaj genialny przepis na obiad.

Roladki z kurczaka z pysznym farszem – przepis

fot. screen Youtube | Appetizing – Meat Recipes

Składniki:
» 2 filety z kurczaka
» sól i pieprz
» 200 g serka topionego
» 1 marchewka
» 200 g sera żółtego
» 50 g szczypioru
» 40 g pietruszki
» 200 g kwaśnej śmietany
» mozzarella

Przygotowanie:
Kurczaka pokrój w plastry, a następnie rozbij je delikatnie tłuczkiem. Dopraw solą i pieprzem, a następnie ułóż na każdym plasterku po kawałku serka topionego w trójkątach. Rozwałkuj lub rozsmaruj serek na mięsie. Zetrzyj marchewkę, ser żółty, a następnie posiekaj szczypiorek i pietruszkę. Dodaj wszystko do miski z marchewką i serem. Wlej śmietanę kwaśną, a następnie całość dobrze wymieszaj. Układaj mieszankę na każdym plastrze mięsa z serkiem i zwijaj w roladki.

Układaj naczyniu żaroodpornym, a następnie piecz przez 40 minut w 180 stopniach. Wyjmij roladki, a potem posyp startą mozzarellą. Piecz jeszcze 15 minut, aż ser się rozpuści. Podawaj z ziemniakami i surówką. Smacznego!

REKLAMA

Podziel się: