REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaPlacki ziemniaczane na grubych oczkach. Ten trik polepszy ich smak

Placki ziemniaczane na grubych oczkach. Ten trik polepszy ich smak

placki ziemniaczane
fot. shareinfo.pl

Przepis na placki ziemniaczane nie różni się składnikami od tradycyjnych – całość zmienia jedynie sposób starcia ziemniaka.

REKLAMA

Ziemniaki starte na grubych oczkach tarki podkreślają smak placków ziemniaczanych. Warte są skosztowania, ponieważ smakiem przypominają frytki, lecz całość wciąż zamknięta jest w potrawie. Najlepiej smakują na słono z dodatkiem ketchupu, ale również ze śmietaną lub sosem grzybowym.

Placki ziemniaczane – przepis

Składniki:
-½ kg ziemniaków
-2 łyżki mąki
-½ cebuli
-1 jajko
-sól
-olej

Przygotowanie:
Ziemniaki utrzeć na grubych oczkach do większej miski, następnie dodać mąkę i wbić jajko. Pokroić drobno cebulę, po czym dodać ją do pozostałych składników, doprawić solą i porządnie wymieszać. Placki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni zalanej olejem, do pełnego upieczenia. Przytrzymać dłużej, tak żeby nasz placek był chrupki. Smacznego!

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
ShareInfo.pl
Wydawca strony ShareInfo.pl | Kategoria ogólna

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA