YouTube | MniamMniamPL

Sos francuski niewątpliwie jest jednym z najpopularniejszych sosów na całym świecie. Idealnie łączy się ze składnikami wielu potraw, w tym przede wszystkim sałatek. Poniższy przepis pozwala go w bardzo łatwy sposób przygotować!

Składniki:

2 łyżki octu balsamicznego
4 łyżki oliwy
1 łyżka miodu
1 łyżeczka musztardy dijon
sok z ½ cytryny
1 wyciśnięty ząbek czosnku
sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Receptura przygotowania sosu francuskiego jest bardzo prosta. Wystarczy wszystkie składniki przełożyć do miski i starannie wymieszczać przy użyciu metalowej łyżki.

Obserwuj nas w Google News i bądź na bieżąco!

→ Wejdź i naciśnij gwiazdkę

Autor tekstu: Cezary K.

Redaktor strony ShareInfo.pl | Kategorie tekstów: Wiadomości, Kulinaria